Strona główna Centrum Prasowe Coraz więcej informacji o kandydatach pod ręką rekrutera

Coraz więcej informacji o kandydatach pod ręką rekrutera

Platforma rekrutacyjna eRecruiter zyskała właśnie kolejną unikatową na rynku funkcjonalność. Dzięki integracji z systemem Extended DISC, rekruterzy mają możliwość wysyłki testów behawioralnych do kandydatów bezpośrednio z systemu rekrutacyjnego. To pierwsze tego typu rozwiązanie w Polsce, które pozwoli firmom szybciej podejmować decyzje rekrutacyjne, a finalnie poprawi czas i jakość komunikacji z kandydatami.

Nowatorskie rozwiązanie łączy zalety platformy rekrutacyjnej z popularnymi analizami Extended DISC. Tego typu narzędzia diagnostyczne od dłuższego czasu są z powodzeniem wykorzystywane w krajach Europy Zachodniej i Stanach Zjednoczonych do wspomagania procesów rekrutacji. Cieszymy się, że jako pierwsi na polskim rynku możemy także my zaproponować takie rozwiązanie klientom korzystającym z eRecruiter – mówi Marcin Sieńczyk, Business Development Director w eRecruiter.

System analiz behawioralnych opracowany przez Extended DISC w prosty i skuteczny sposób rozpoznaje nasilenie różnych stylów zachowań u osób badanych. Analizy opisują m.in. sposoby komunikacji, tryb podejmowania decyzji przez kandydata, to, co go motywuje i demotywuje, oraz wskazują potencjalne obszary do dalszego rozwoju. System testów poza rekrutacją wspiera również programy rozwojowe w firmach, szkolenia, coachingi, programy outplacementu. Jedną z jego najmocniejszych stron jest indywidualne podejście do każdego badanego.

Kwestionariusz „Analizy Indywidualnej Extended DISC” został adaptowany do polskich warunków kulturowych i demograficznych i w praktyce stosowany jest już ponad 10 lat. Integracja z platformą rekrutacyjną to kolejny krok rozwoju naszego biznesu – mówi Romeo Grzębowski, prezes Extended DISC Polska

Integracja eRecruitera z systemem Extended DISC umożliwia wysyłkę testów behawioralnych bezpośrednio z naszego systemu rekrutacyjnego. Dzięki temu znacząco skraca się czas rekrutacji, a wszystkie dane dotyczące danego kandydata zgromadzone są w jednym miejscu. Wszystkie osoby zaangażowane w proces mogą zapoznać się z wynikami, sporządzać notatki, zespół ma więc pełną kontrolę nad całym procesem – podkreśla Justyna Siwek, Kierownik Działu Rekrutacji i Badań Kompetencyjnych w Poczcie Polskiej, która jako jedna z pierwszych firm miała okazję skorzystać z nowej funkcjonalności platformy eRecruiter.

W ramach eRecruiter można skorzystać z szerokiego zakresu raportów oferowanych przez Extended DISC, a następnie wysyłać je do kandydatów, odbierać ich wyniki w systemie lub wysyłać raporty do kandydatów. Aktualnie funkcja jest dostępna w wersjach eRecruiter Pro i Pro Plus.

2015-03-11_Coraz więcej informacji o kandydatach pod ręką rekrutera_IP (doc)