Strona główna Centrum Prasowe Dietetyczne wafle w kampanii eRecruitera

Dietetyczne wafle w kampanii eRecruitera

Marka eRecruiter, należąca do Grupy Pracuj Solutions, rozpoczęła kampanię direct mailingową do rekruterów w całej Polsce. Informacje na temat systemu do rekrutacji on-line zostały wysłane na specjalnych opakowaniach Wafli Ryżowych SONKO.

Celem kampanii „Odchudź swoją skrzynkę e-mail” jest zwrócenie uwagi osób zajmujących się rekrutacją na to, że istnieją bardziej efektywne narzędzia do prowadzenia rekrutacji i komunikacji z kandydatami niż tradycyjny e-mail.

Takim rozwiązaniem jest system do rekrutacji on-line eRecruiter, działający w modelu SaaS (Software as a Service). Umożliwia on nie tylko szybkie zbieranie i selekcję aplikacji kandydatów według wcześniej określonych kryteriów, ale również możliwość ich przeszukiwania i porównywania. Ponadto, przy pomocy eRecruitera headhunterzy mogą publikować oferty w serwisach rekrutacyjnych, na stronie firmowej oraz w mediach społecznościowych, a także badać efektywność tych kanałów. Dzięki temu, że system funkcjonuje w „chmurze” rekrutujący mają do niego dostęp 24 godziny na dobę, z każdego miejsca gdzie jest dostęp do sieci. Przy wsparciu eRecruitera przeprowadzono już ponad 20 tys. projektów rekrutacyjnych, na które rekruterzy otrzymali łącznie ponad 2 miliony aplikacji.

Jakiś czas temu usłyszałem od naszej Klientki zdanie, które bardzo zapadło mi w pamięć: „Poczta mailowa służy nam wreszcie do komunikacji, a nie do rekrutacji”. Ta wypowiedź idealnie oddaje specyfikę systemu eRecruiter, która w prosty i szybki sposób pozwala na „odchudzenie” skrzynki e-mail każdego HR-owca. Stąd pomysł na promocję naszej usługi przy wsparciu dietetycznego produktu marki SONKO – wyjaśnia Marcin Sieńczyk, eRecruitment Solutions Director w Grupie Pracuj Solutions.

Za kreację i przebieg kampanii odpowiada dział marketingu Grupy Pracuj Solutions.

2012-06-18_Odchudz_swoja_skrzynke_email_kampania_eRecruitera (doc)