Strona główna Centrum Prasowe eRecruiter – nowa jakość rekrutacji on-line

eRecruiter – nowa jakość rekrutacji on-line

Grupa Pracuj wprowadza na rynek nową platformę rekrutacji on–line – eRecruiter. Dzięki niej osoby odpowiedzialne za nabór nowych pracowników otrzymają proste narzędzie, pozwalające na sprawne zaplanowanie, przeprowadzenie i archiwizację procesu rekrutacji.

System eRecruiter skraca i ułatwia proces rekrutacji, przenosząc go na dostosowaną do potrzeb firmy platformę on-line. Umożliwia szybkie przygotowanie, a następnie publikację profesjonalnych ogłoszeń rekrutacyjnych na firmowej stronie www, w intranecie, w portalu Pracuj.pl i innych internetowych serwisach rekrutacyjnych. Posiada też funkcję pozwalającą na stworzenia firmowego formularza aplikacyjnego, pomocnego w weryfikacji doświadczenia zawodowego i umiejętności kandydatów już na pierwszym etapie naboru.

System udostępnia też szereg narzędzi, pomocnych w zarządzaniu firmowym archiwum rekrutacji. Dane kandydatów, uzupełniane o oceny uzyskane podczas procesu kwalifikacyjnego, tworzą bazę, którą można dowolnie przeszukiwać i filtrować. Dużym ułatwieniem jest funkcja ujawniająca źródło, z którego kandydat aplikował na ogłoszenie – wskazuje najskuteczniejsze kanały rekrutacyjne i pozwala optymalizować wydatki przeznaczone na pozyskiwanie nowych pracowników.

– Rozwiązania, zastosowane w systemie eRecruiter, na każdym etapie konsultowaliśmy z pracownikami działów HR – mówi Marcin Sieńczyk, szef działu systemów rekrutacyjnych w Grupie Pracuj. – eRecriuter to odpowiedź na potrzeby firm, którym zależy na wdrożeniu łatwego w obsłudze, efektywnego systemu rekrutacji on-line oraz na automatycznym i bezpiecznym gromadzeniu bazy kandydatów. W założeniu system przeznaczony jest dla firm do 1500 pracowników, ale nie jest to jedyne kryterium, gdyż najważniejsze są potrzeby danej firmy. To idealne narzędzie dla wszystkich rekruterów, którym zależy na efektywnym i szybkim przeprowadzeniu procesu rekrutacji – dodaje Sieńczyk.

eRecriuiter jest drugim produktem wspierającym proces rekrutacji w ofercie Grupy Pracuj. Firma jest także jedynym w Polsce licencjonowanym partnerem firmy MrTed, sprzedającym i wdrażającym system do pozyskiwania talentów TalentLink.

2009-06-01_eRecruiter_nowa jakość rekrutacj (doc)