Strona główna Centrum Prasowe FIEGE rekrutuje najlepszych on-line

FIEGE rekrutuje najlepszych on-line

Firma FIEGE, dostarczająca kompleksowe rozwiązania logistyczne dla firm, wdrożyła system do elektronicznej rekrutacji – eRecruiter. Praca z systemem pozwala na selekcję najbardziej trafnych aplikacji i w związku z tym budowę zespołu profesjonalistów, którzy umożliwiają jej dalszy rozwój.

Doświadczenie i wiedza naszych pracowników jest największym kapitałem naszej firmy i dlatego zwracamy uwagę, aby w wyniku odpowiedniej rekrutacji osoby u nas zatrudniane miały właściwe kwalifikacje – mówi Olga Hil, specjalistka HR w FIEGE Sp. z o.o. Firma działa na polskim rynku od 15 lat, zatrudnia obecnie ponad 450 pracowników i wciąż zdobywa nowe kontrakty. Wdrożenie systemu do zarządzania aplikacjami on-line było kolejnym krokiem w unowocześnianiu sposobów rekrutacji tak, aby do firmy trafiali najlepsi specjaliści.

System pozwolił też na zaangażowanie w projekty rekrutacyjne kierowników różnych działów – eRecruiter umożliwia i profesjonalne podejście do zarządzania procesami rekrutacji i selekcji. System jest bardzo przyjazny i intuicyjny dla użytkowników, dzięki czemu nasi menadżerowie bardzo chętnie angażują się w proces rekrutacji.  Zależy nam na korzystaniu z programu, który charakteryzuje się dużą elastycznością oraz możliwością zarządzania bazą danych kandydatów, bo to znacząco wpływa na efektywność rekrutacji – dodaje Olga Hil.

Specjalistka podkreśla, że praca z eRecruiterem umożliwia szybkie i skuteczne zarządzanie procesami rekrutacji, ale nie bez znaczenia jest dla również bezpieczeństwo przechowywanych danych osobowych oraz znaczące usprawnienie procesów przepływu informacji wewnątrz firmy.

2012-09-24_FIEGE_rekrutuje_najlepszych_on-line (doc)