Strona główna Centrum Prasowe Nowoczesna rekrutacja w Avon

Nowoczesna rekrutacja w Avon

Avon Operations Polska – jedna z największych i najnowocześniejszych fabryk kosmetyków w Europie, zatrudnia obecnie ponad 2000 osób. Aby uporządkować i usprawnić proces naboru pracowników zdecydowano się na wdrożenie nowoczesnego systemu do rekrutacji on-line.

To właśnie w Polsce swoją siedzibę ma druga co do wielkości fabryka Avon na świecie. Kosmetyki produkowane w garwolińskim zakładzie od 1997 roku, trafiają do ponad 50 krajów na całym świecie. Jak mówi Anna Safaryn, HR Generalist w Avon Operations Polska, firma potrzebowała narzędzia, które pozwoliłoby na uporządkowanie procesu rekrutacji i sprawne zarządzanie bazą kandydatów oraz rekomendacjami, czyli informacjami o wybranych aplikujących, wysyłanych do odpowiednich menedżerów. – Na system eRecruiter zdecydowaliśmy się ponieważ realizuje nasze potrzeby w zakresie zarządzania rekrutacją, jest intuicyjny i przystępny dla użytkownika. Ponadto, istotna była dla nas korzystna proporcja między jakością serwisu a kosztem aplikacji.

Rekruterzy w Avon Operations Polska przede wszystkim doceniają wygodę w przesyłaniu między sobą kart rekomendowanych kandydatów i możliwość zbiorowego wysyłania odpowiedzi do wybranych osób, wykorzystując do tego funkcję tzw. multiakcji.

Jak zaznacza Anna Safaryn, stosowanie systemu do rekrutacji on-line (tzw. ATS-u) jest szczególnie pomocne w firmach, które uruchamiają kilka procesów rekrutacyjnych w tym samym czasie, i dla których istotne jest rozpatrywanie aplikacji kandydatów w szerszej perspektywie – pod kątem całej organizacji, niż tylko z punktu widzenia rekrutacji na jedno konkretne stanowisko.

2012-12-18_Nowoczesna rekrutacja w Avon (doc)