Strona główna Centrum Prasowe Rekrutacja jest OK!

Rekrutacja jest OK!

W ostatnim czasie OK Money, firma specjalizująca się w pożyczkach gotówkowych, zdecydowała się na wdrożenie systemu do rekrutacji online – eRecruiter. Firma dba o to, by rekrutacja przebiegała w sposób szybki i przyjazny dla kandydatów. Z systemu korzystają również dwie inne firmy z grupy finansowej Dollar Financial Corp.: Money Now i Optima SA.

OK Money zajmuje się pożyczkami na dowolny cel

, formalności są ograniczone do minimum – klient może z nich skorzystać przez Internet lub wiadomości SMS. Firma otrzymała Symbol Przyjaznej Pożyczki 2013, wyróżnienie nadawane przez Monitor Rynkowy, potwierdzający wysoki poziom obsługi klientów, który zapewnia stale rosnący międzynarodowy zespół specjalistów. Polskie biuro zostało oddane do użytku zaledwie 4 miesiące temu, a na korytarzach (oprócz polskiego) można usłyszeć język angielski, czeski, hiszpański czy rosyjski.

Jolanta Spodzieja, koordynująca działania personalne w OK Money, docenia system przede wszystkim za możliwość zarządzania dużą liczbą aplikacji, co znacząco przyspiesza pracę i pozwala na realizację większej liczby projektów rekrutacyjnych w krótszym czasie: – Dużą zaletą eRecruitera jest szczegółowy kwestionariusz dla kandydatów do pracy, który można dowolnie modyfikować i dostosowywać do potrzeb firmy. Dla mnie sporym ułatwieniem znacznie poprawiającym efektywność pracy jest możliwość wysyłania powiadomień do kandydatów oraz korzystanie z systemu przez kilka osób jednocześnie – dzięki temu można na bieżąco weryfikować aplikacje razem z przyszłym przełożonym kandydata – dodaje Jolanta Spodzieja.

System eRecruiter ułatwia zarządzanie bazą kandydatów, dzięki niemu można sprawdzić, czy dany kandydat aplikował już do naszej firmy, kiedy, na jakie stanowisko i jak przy poprzedniej okazji oceniliśmy jego kompetencje. System pozwala również na płynną komunikację z kandydatami na poszczególnych etapach procesu – Widzę, z którą osobą się spotkaliśmy czy przeprowadziliśmy wywiad telefoniczny, kiedy miało to miejsce i jaki był rezultat. Z łatwością możemy utrzymywać bieżący kontakt z kandydatami, a co za tym idzie budować nasz wizerunek jako zaangażowanego pracodawcy, któremu zależy na relacjach z kandydatem – mówi Spodzieja.

OK Money obecnie poszukuje pracowników do call center (obsługa rynku polskiego, hiszpańskiego, czeskiego i angielskiego), działu IT oraz działu analitycznego.

2014-02-20_OK Money_wdrozenie (docx)