Strona główna Centrum Prasowe Z(e)rekrutuj się do AIUT

Z(e)rekrutuj się do AIUT

Firma AIUT, zajmująca się projektowaniem, realizacją i integracją systemów automatyki przemysłowej oraz komputerowych systemów nadzoru i sterowania, wdrożyła system do rekrutacji on-line. Ułatwia on nabór specjalistów z różnych dziedzin i przyspiesza proces ich rekrutacji.

Obecnie w firmie zatrudnionych jest ponad 180 osób, głównie specjalistów z dziedzin takich, jak: automatyka, informatyka i elektrotechnika, którzy realizują projekty w różnych sektorach oraz w wielu krajach. Jak przyznaje Sandra Spyrka, Młodszy Specjalista ds. Personalnych w AIUT, zastosowanie systemu eRecruiter wpłynęło na lepsze zarządzanie bazą kandydatów, którzy aplikują do pracy w firmie. Przesłane dane i dokumenty są automatycznie zapisywane w bazie i przypisywane do danej rekrutacji, nie ma też potrzeby używania skrzynki mailowej.

Dla wszystkich osób zaangażowanych w rekrutację nie bez znaczenia pozostaje fakt, że mogą z niego korzystać z każdego miejsca, gdzie dostępny jest Internet. Jednocześnie, dzięki odpowiednim zabezpieczeniom w systemie, dane kandydatów są odpowiednio chronione.

Sandra Spyrka podkreśla, że głównym powodem, dla którego AIUT zdecydował się na wdrożenie systemu eRecruiter była potrzeba zminimalizowania czasu i kosztów związanych z procesami rekrutacyjnymi. – Procesy rekrutacyjne stały się teraz mniej pracochłonne, a średnia czasu spędzanego nad dokumentami aplikacyjnymi zmniejszyła się o połowę – dodaje rekruterka.

2012-11-27_Rekrutacja specjalistow w firmie AIUT (doc)